Toimintaterapia

Toiminnalla mielekkyyttä elämään!

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tavoitteena on toimintakyvyn edistäminen, sujuvan arjen mahdollistaminen, ja toiminnallisuuden vahvistaminen. Tarjoamme toimintaterapiaa nuorille, aikuisille ja ikääntyneille.

Toimintaterapia perustuu asiakkaan ja terapeutin yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen, jossa asiakas on oman elämänsä asiantuntija ja terapeutti terapeuttisen toiminnan asiantuntija. 

Käytämme toimintaa taitojen kehittämiseen ja uudelleen hankkimisen, ohjaamme asiakasta löytämään uusia toimintatapoja, sekä neuvomme apuvälineiden käytössä. Toimintaterapia toteutetaan asiakkaan arkiympäristössä. Huomioimme asiakkaan hyvinvoinnin kokonaisvaltaisesti, ja kannustamme jokaista elämään itselleen mielekästä elämää! 

Toimintaterapeuttimme ovat laajan osaamisen omaavia Valviran laillistamia terveydenhuollon ammattilaisia. Kotikäyntialueitamme ovat Keski-Suomen paikkakunnat.

• Yksilötoimintaterapia

• Muistitestaukset

Näin pääset toimintaterapiaamme -> KLIKKAA TÄSTÄ!

Yhteydenotot toimintaterapiasta:
Vastaava toimintaterapeutti
Nina Lager
040 5254 062
nina.lager(a)hyvanolonpiste.fi

Toimintaterapeutti
Meeri Hilpinen
040 5254 062
meeri.hilpinen(a)hyvanolonpiste.fi

Toimintaterapeutti
Susanna Kraneis
044 7363 570
susanna.kraneis(a)hyvanolonpiste.fi

”Kaikki toiminta lähtee aina asiakkaasta ja hänen mielenkiinnon kohteistaan. Toiminnan on oltava kuntoutujalle merkityksellistä ja tavoitteellista. Jos voimavara on luovuus, tätä hyödynnetään terapiassa. 

Toimintaterapiassa tehdään vaikka arjen askareita. Joskus pyyhitään pölyjä tai leivotaan vaikkapa kakkuja. Sekin on osaltaan sitä luovan puolen tukemista ja vahvistamista.
Toimintaterapeutti pitää huolen että terapia-aika käytetään tehokkaasti hyväksi ja että kuntoutujalle jää vielä selvä tehtävä, minkä tulosta arvioidaan.”

Lue lisää vanhustyön kehittäjän blogitekstistä

Tässä vielä video yhdenlaisesta toimintaterapeuttimme päivästä :)